
برندسازی چیست؟ و اصول اولیه برند سازی چیست؟ برند سازی یا برندینگ موضوعی است که امروزه در همه ی حیطه های کسب و کارها بسیار حایز اهمیت و پر رونق شده است، اغلب افراد به دنبال برند های معتبر هستند، اما تنها برند بودن یک محصول نشان دهنده ی کیفیت آن نیست،میخواهیم بحث برند سازی یا برندینگ را با ذکر مثال برایتان توضیح دهیم:
فرض کنید شما وارد یک فروشگاه شده اید و قصد دارید روغن انتخاب کنید، روغن های موجود در دو مارک متفاوت می باشند، شما کدام را انتخاب می کنید؟ یقینا شما برندی را انتخاب می کنید که بار ها تبلیغ آن را دیده و آن را مارک می شناسید، امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کسب درآمد در هر زمینه تغییرات گسترده ای کرده است و به عبارتی تبلیغات به تنهایی در دراز مدت کافی نیست و چنانچه هوشمند و هدفمند نباشد شما تا زمانی بازدید خواهید داشت که تبلیغات داشته باشید و بعد از آن دیگر خدمات شما دنبال کننده ای نخواهد داشت.
باید بدانید بهترین حالت برای ورودی گرفتن یک وب سایت زمانی است که کاربران،با میل و انتخاب خودشان وارد یک سایت شوند و به دنبال موضوع سایت شما بگردند،در واقع تبلیغات هر اندازه که به برندینگ شما کمک کند، اما باز هم اجباری است و حدودی بازده خودش را دارد اما دیده شدن در موتورهای جستجوگر خیلی متفاوت است و به کاربر احساس امنیت می دهد.
بنابراین اگر تصور می کنید تنها تبلیغات و بهینه سازی و یا روش های مارکتینگ و … می تواند سایت شما را ارتقا دهد وبرند کند،در واقع سخت در اشتباه اید.ما می خواهیم به مختصر مراحل آموزش برند سازی و قوانین برندینگ را به شما یاد دهیم که چگونه برند سازی کنید.
برندینگ نماد، طرح و یا هر ویژگی دیگری(رنگ خاص،صدای خاص و…) می تواند باشد که خدمات یا محصولات ویژه ای را مشخص می کند و باعث می شود از سایر محصولات و خدمات جدا شود. نشان تجاری، عنوان قانونی برای برند سازی می باشد و جز مراحل سئو و بهینه سازی سایت محسوب میشود.
برندینگ اینترنتی در واقع علم بهره برداری از موتورهای جستجوگر و شبکه های اجتماعی است و همه این موارد صرفا یک ابزار هستند. در واقع برندسازی اینترنتی یکی از تکنیک های مدیریت برند می باشد، که برای قرار دادن برند در بازار آنلاین از صفحات وب به عنوان رسانه استفاده می شود.

چطور برندی بسازید که مردم عاشقش باشند:
- هدف برندتان را مشخص کنید
هر برند موفق هدف بزرگی دارد،هدف شما چیزی است که وقتی صبح از خواب بیدار میشوید، دوست دارید با محصول و خدمات خود برای مردم انجام دهید.
هنگام تعیین هدف برند باید سوالات زیر را در نظر بگیرید :
• دلیل بودنتان چیست؟
• چه ویژگی شما را از دیگران متمایز میکند؟
• چه مشکل هایی را حل میکنید؟
• چرا مردم باید به شما اعتمادکنند؟
با پاسخ به این سوالات میتوان برند را پایهریزی کرده و شعار،بیان، پیام، داستان و جلوههای تصویری آن را مشخص کرد،تحقیقات نشان میدهد که معیار جدیدمصرفکنندگان برای خرید از یک برند، ارزشها و میزان اثرگذاری آن برند است،بنابراین بسیار تحقیق کنید و نکات ظریفی که برندتان را از دیگران جدامیکند پیدا کنید.
سایمون سینک ، مدلی به نام «دایره طلایی» ارائه کرده که میتواند هدف اصلی کسبوکار یا زندگیتان را مشخص کنید، این مدل از سه دایره متحدالمرکز تشکیل شده که دایره بیرونی «چه»، دایره میانی «چطور» و دایره درونی «چرا» است.
• چه: خدمات و محصولاتی است که به مشتریان ارائه میدهید.
• چطور: ویژگی هایی است که شما را از رقبا متمایز میکند.
• چرا: دلیل علاقهتان به این کار و دلیل بودنتان است.
طبق گفته سینک:«مردم کاری که انجام میدهید را نمیخرند،بلکه دلیل انجام آن را میخرند. هدف شما معامله با هرکسی نیست که به محصول یا خدمتتان نیاز دارد،بلکه معامله با افرادی است که به آنچه باور دارید، باور دارند».
شما هم میتوانید برای تعیین هدف خاص برندتان، از مدل دایره طلایی استفاده کنید.

- برندهای رقیب در صنعت خود را بررسی کنید
هیچ وقت نباید از برندهای بزرگ صنعتتان تقلید کنید،در عین حال باید از دلایل موفقیت و شکستشان آگاه باشید،هدف این است که از رقیب هایتان متمایز باشید و مشتری را راضی کنید که بهجای آنها از شما خرید کند!
بنابراین هرگز در فرایند برندسازی از این مرحله غافل نشوید و درباره رقبا و برندهای مرجع تحقیق کنید، مثلا: داستان ساخت برندشان را بخوانید،اگر قصد دارید نام برندتان تاثیرگذار باشد، باید شناسایی و بهخاطر آوردن آن برای مصرفکنندگان به راحتی انجام پذیرد، تحقیق درباره رقبا یک عامل اصلی برای ارتقای برندتان است،در این روند کاری باید به سوالهای مهم زیر پاسخ دهید: - آیا روش های پیامرسانی و جلوههای تصویری رقبا در همه کانالها یکسان است؟
- محصولات و خدمات رقبا چه ویژگی هایی دارد؟
- آیا مشتریان نظر(انتقاد-پیشنهاد) درباره رقبا دادهاند که بتوانید مطالعه کنید؟
- روش های بازاریابی آنلاین و آفلاین رقبا چیست؟
- مخاطب هدف برندتان را مشخص کنید
نکته اصلی برندسازی تعیین مخاطبان هدف است،در واقع نمیتوان همه چیز را برای همه فراهم کنید،بنابراین وقتی مشغول برندینگ هستید یادتان باشد که قرار است چه کسانی را مورد هدف قرار دهید و ماموریت خود و پیام بازاریابی را برای تامین نیازهای آن گروه فراهم کنید.
مصرفکنندگان هدفتان را مشخص کنید و برندی برایشان ایجاد کنید که آن را درک کنند و با آن ارتباط برقرار کنند،برندسازی به درک کامل شخصیت خریدار بستگی دارد،هنگام تعریف مشتری هدف به سن، جنسیت، محل اقامت، درآمد و میزان تحصیلات او توجه کنید،وقتی میخواهید شخصیت خریدار برندتان را دقیق تعیین کنید، به انگیزه، اهداف، نقاط ضعف، افراد اثرگذار بر او و وابستگیاش به برندتان بیشتر توجه کنید. - بیانیه ماموریت برند تدوین کنید
حتما به ماموریت برندتان فکرکنید؟ درواقع، باید یک تعریف شفاف از مهمترین موضوع بیزینس خود ارائه کنید،در واقع این همان دلیل بودن شرکت است، قبل از ایجاد برندی که مخاطب هدف به آن اعتماد کند،مشخص کنید که کسبوکارتان چه ارزشهایی برای دیگران ایجاد میکند،خیلی موارد از لوگوی برند و شعار، لحن، پیام و شخصیت برند بازتابی از این ماموریت است.
مردم از شما میپرسند کارتان چیست؟ استراتژی ماموریت برندتان را توضیح دهید.

برای مثال برندسازی نایکی
همه با شعار نایکی یعنی: فقط انجامش بده» آشنا هستیم، اما بیانیه ماموریت این شرکت را چیست؟
بیانیه ماموریت نایکی «الهامبخشی و نوآوری برای همه ورزشکاران جهان» است و میتوان تحقق ماموریت نایکی را درسرتاسر دنیا دید، نایکی به ورزشکاران استفادهکننده از محصولاتش کمک میکند تا به بهترین خودشان تبدیل شوند.
بیانیه ماموریت نایکی از این هم گسترده تر میرود و یک عنوان فرعی هم دارد: «اگر جسمی دارید، حتما ورزشکار هستید»،در واقع با همین شعار فرعی کوتاه دامنه مخاطبان هدفش را بسیار وسیعتر کرده است!
